Zoro

 

ТЕАТЪР

Освен като вокален изпълнител Ивелина Балчева успешно пресъздава роли в театъра, както и в мюзикъли.

 

Тя участва в два музикални филма. Първият филм е „Стъпки по жаравата” на Българската национална телевизия, който е отличен на фестивала „Златна роза” в Монтрьо. Вторият филм е „Куфар пълен с музика” – Българската национална телевизия.

Музикалните събития в които участва Балчева са: романсов концерт “Откровение” по авторска музика на маестро Найден Андреев през 2010; Мюзикъла „Зоро” в ролята на Ширан с фламенко пеене през сезон 2010/2011, Държавен музикален театър – София; Тетрален спектакъл “Буря” на Островски, в ролята на „Съдбата”, като спектакълът е имал три представления в Руски културен център през 2013 г.

„Началото е дадено от акапелен фламенко дует. В него особено убедителна е гостът Ивелина Балчева, като Ширан, чисто вокална партия, която пее с хъс и страст и открива в гласа си силна, плътна, на места дрезгава, напълно адекватна за фламенко бленда.” Вестник „Култура”, брой 3/27 януари 2012

Балчева е един характерен театрален образ, който е подходящ за участие в драматични и комедийни представления, както и в мюзикъли представления. Тя успешно се превъплъщава в характерни образи на възраст от 42-45 години до героини на по-голяма възраст. DSC_0611

Въпреки театралните превъплъщения Ивелина Балчева си остава значително по известна със своето песенно изкуство, съчетавайки успешно поп музика, фолклор, музика на народите и джаз.

 

 

 

Share

×